Mostaza máis ca un mollo. Compostos bioactivos e a súa repercusión na saúde
Unravelling the potential of the wheat microbiome for the development of healthier, more sustainable and resilient wheat-derived food & feed products
WHEATBIOME: Unlocking the potential of wheat microbiome for the development of healthier and more sustainable and resilient quality food/feed products
HORIZON-CL6-2022-FARM2FORK-01-09-GA 101084344. 2023-2026. € 5.060.547,91. Project Coordinator
BFREE: Biocontrolo de FRutos e de lEgumEs
PRR-C05-i03-I-000082 2023-2025. 860 406,57 € Team Member
Efecto de los fungicidas sobre la microbiota fermentativa para la obtención de vino y vinagre de uva blanca
cLabel+: Alimentos inovadores «clean label» naturais, nutritivos e orientados para o consumidor
POCI-01-0247-FEDER-046080 2020-2023 €3.106.642,43- Team member-Task Leader
IDFoods-“Food System of The Future – Investigação e Desenvolvimento em Sistemas Agroalimentares Sustentáveis e Nutrição Saudável” funded by Agência Nacional de Inovação.
POCI-01-0247-FEDER-039364. 2020-2023. € 8.762.600,13 Team member-Task Leader
GALIVINO – Desarrollo de modelos de predicción de origen en vinos de DOs gallegas.
NUTRALLERPHEN. “Dietary polyphenols as prophylactic agents in food allergies” funded by Portuguese Foundation for Science and Technology
– FCT (PTDC/SAU-NUT/30448/2017). 2018-2022. €232.891,63 Principal Investigator
POLY4CD – Dietary Polyphenol’s Role in the Prevention of Celiac Disease
(PTDC/OCE-ETA/32287/2017), funded by Portuguese Foundation for Science and Technology – FCT. 2018-2022. €229.354,66 Team member-Task Leader
SOURDOMICS—Sourdough biotechnology network towards novel, healthier, and sustainable food and bioprocess
COST Action 18101 (2018-2021) Team member
Transferencia y valorización de NANOtecnologías a PYMEs innovadoras de la Eurorregión (early adopters)
Red cooperativa de investigación en el ámbito de polifenoles y sus aplicaciones industriales
Presencia de antibióticos y coccidiostatos en suelo y cultivos en la valorización de gallinaza fresca y tratada. Evaluación de su transporte, degradación y distribución de metabolitos.
IBERPHENOL- “Cooperative network for research on polyphenols and their industrial applications”
European Regional Development Fund (Madrid, Spain-Portugal). 2017-2020. 0377_IBERPHENOL_6_E €2.244.828 – INTERREG Team member
Mecanismos moleculares de cambios en las características sensoriales y funcionales de vinos tintos por acción de fungicidas anti-mildium, anti-oidio y antibotriticos.
BioClarvino II- Desenvolvimento de extratos proteicos de levedura desidratados para estabilização e clarificação de vinhos
POCI-01-0247-FEDER-017687, (2016-2019), 1.562 299,04€ Team member-Task Leader