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Notas de Prensa
2024
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2024
«Case 900 nenos de Ourense aprenden a comer de xeito máis san» (artigo publicado no diario La región, 10/05/2024).
«A UVigo forma a 1.000 rapaces para ser “consumidores responsables” de alimentos» (artigo publicado no diario El Faro de Vigo, 08/05/2024).
«Investigadoras da UVigo forman a preto de mil rapaces e rapazas para ser “consumidores responsables” de alimento» (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 07/05/2024).
«La Facultad de Ciencias acoge una jornada sobre los retos de la seguridad alimentaria» (artigo publicado no diario El Faro de Vigo, 20/04/2024).
«Arredor de 170 persoas asisten na Facultade de Ciencias a unha xornada sobre seguridade alimentaria» (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 19/04/2024).
«Agenda | ¿Qué hacer en Ourense hoy, viernes 19 de abril? (artigo publicado no diario La región, 19/04/2024).
«El campus ayuda a montar un taller de conservas para personas con TEA» (artigo publicado no diario La Voz de Galicia, 19/03/2024).
«Investigadoras fomentan o emprego dos usuarios da Fundación Menela» (artigo publicado no diario La región, 07/03/2024).
«Investigadoras do campus colaboran coa Fundación Menela para pór en marcha un obradoiro de elaboración de conservas» (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 04/03/2024).
«Especialistas de seis países avanzan en Ourense no reto de deseñar novos alimentos e sistemas agroalimentarios utilizando o potencial microbiano» (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 19/01/2024).
2023
«La élite alimentaria capta 2,5 millones en un año desde Ourense» (artigo publicado no diario La región, 29/11/2023).
«Leer las etiquetas de los productos, “clave” para combatir la obesidad infantil» (artigo publicado no diario La región, 18/10/2023).
«El Campus de Ourense enseña a escolares a hacer la cesta de la compra» (artigo publicado no diario La región, 18/10/2023)
«Un proxecto ensinará a alumnado de Primaria e Secundaria a ler a etiquetaxe nutricional de alimentos procesados» (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 29/09/2023)
«Un proxecto ensina aos cativos a ler as etiquetas dos alimentos» (artigo publicado no diario La región, 25/05/2023)
«Un proxecto ensina a escolares como ler as etiquetas dos produtos alimentarios para poder escoller os máis saudablesto de lista» (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 23/05/2023)
«El nuevo etiquetado de los alimentos, a análisis en el Campus de Ourense» (artigo publicado no diario La región, 06/05/2023).
«Una jornada en el campus analiza el etiquetado de los productos alimentarios» (artigo publicado no diario El Faro de Vigo, 06/05/2023)
«Unha xornada analiza as novas tendencias e control na etiquetaxe de produtos alimentarios» (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 05/05/2023)
«A UVigo participa nunha investigación europea para desentrañar o potencial do microbioma do trigo e desenvolver alimentos e pensos máis sans e sostibles» (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 10/04/2023)
«Contaminantes en leite materno: “Detectamos 60 compostos daniños, algúns canceríxenos” (artigo publicado no portal GCiencia, 01/04/2023)
El primer estudio sobre contaminación y leche materna en Galicia detecta 60 compuestos (artigo publicado no diario El Faro de Vigo, 14/03/2023)
«Investigadoras del campus de Ourense buscan sacar rendimiento a las podas de los olivos» (artigo publicado no diario La Voz de Galicia, 20/02/2023)
«Un proxecto propón aproveitar as podas de oliveiras autóctonas para obter compostos de valor engadido» (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 17/02/2023)
«Um projeto para tornar o trigo mais saudável, saboroso e sustentável desde o solo até à mesa» (artigo publicado no Diário de Notícias, 14/02/2023
2022
«La UVigo refuerza su I+D con 13 grupos en dos años» (artigo publicado no diario El Faro de Vigo, 03/07/2022)
A Facultade de Ciencias premia os seus mellores traballos fin de grao (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 23/06/2022)
“Un proxecto estatal investiga o efecto dos funxicidas sobre a microbiota fermentativa do viño” (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 01/02/2022)
2021
“90 segundos de Ciência” radio show (30/11/2021)
“En Ourense también se hace ciencia y hay grupos de gran relevancia” (artigo publicado no diario La Voz de Galicia, 15/11/2021).
“Manzanas locales, “buenas” para el sistema inmunológico” (artigo publicado no diario La Región, 07/11/2021).
“Mentes que Brilham” TV showinterview (26/10/2021)
“Unha tese analiza o efecto de diferentes compostos bioactivos sobre o sistema inmune” (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universide de Vigo, 06/10/2021)
2020
“Unha tese afonda nos efectos dos funxicidas de nova xeración sobre a composición fenólica e cor dos viños tintos” (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universide de Vigo, 28/07/2020)
“Una tesis constata que los residuos de los fungicidas pueden alterar el aroma del vino” (artigo publicado no diario El Faro de Vigo, 19/02/2020)
“El uso de fungicidas altera el aroma del vino, según una tesis” (artigo publicado no diario La Región, 18/02/2020)
2019
Un congreso reunirá en Ourense aos grupos ibéricos de referencia en compostos fenólicos (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 17/09/2019)
Investigación de vangarda para valorizar as propiedades saudables do aceite de oliva virxe (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 07/03/2019)
Especialistas estatais e internacionais afondarán nas bondades do consumo de aceite de oliva virxe (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 14/02/2019)
2018
Elas tamén poden ser científicas, enxeñeiras ou tecnólogas (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 16/02/2018)
2017
Unhas xornadas para fomentar o uso responsable dos antibióticos (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 28/11/2017)
Un método sinxelo e barato para certificar as propiedades saudables do aceite de oliva (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 02/02/2017)
2015
O aceite galego, saudable e con valor diferencial (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 23/10/2015)
A orixe e o tratamento, claves para reducir os compostos canceríxenos en pensos, afumados e outros produtos (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 22/07/2015)
A posición no acio e os funxicidas inflúen no aroma de uvas e viño (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 18/06/2015)
2014
O aceite de oliva galego, mellor se é de agricultura ecolóxica (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 10/07/2014)
Un mariñado con cervexa pode reducir ata a metade os compostos canceríxenos do churrasco (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 17/06/2014)
Un viño doce de Valdeorras con aroma a vainilla, chocolate, galleta… (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 16/01/2014)
O aceite de oliva de Quiroga busca no laboratorio o seu ADN (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 01/01/2014)
2013
As proteínas de defensa son as dominantes nas uvas pasas. (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 17/06/2013)
2012
Un século despois a investigación recupera os viños doces de Valdeorras (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 17/04/2012)
2011
“La cebolla, la reina de la cocina y del botiquín” (artigo publicado no diario La Vanguardia 12/11/2011)
2010
A Universidade exporá o seu potencial investigador no Salón do Viño Vintech (artigo publicado no Duvi-Diario virtual da Universidade de Vigo, 22/04/2010)
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